Hvem er DAFF?

Dansk Amatørfiskerforening er den ældste sammenslutning af fritidsfiskere i Danmark.
Fritidsfiskere er privatpersoner der fisker enten med garn, ruser eller kroge.

Med lov af 25. maj 1978 blev indført forbud mod fiskeri i saltvand for alle undtagen erhvervsfiskere, og for lystfiskere med stang, pilk og lignende håndredskaber.

Imidlertid havde vort folketing ikke tænkt på, at vi i Svendborg havde ildsjæle gående der ikke fandt sig i den slags politistatsmetoder og som allerede d. 22. december 1977, havde stiftet den første Amatørfiskerforening.

Peter Nymand, der i øvrigt i medierne havde lagt sit gode navn og rygte til protesterne, trak i arbejdstøjet og godt hjulpet af Verner Brandt turnerede de landet rundt og agiterede for oprettelse af lokalforeninger overalt i landet.
Deres anstrengelser bar frugt og Dansk Amatørfiskerforening stiftedes 20. april 1978. I dag tæller Dansk Amatørfiskerforening ca. 2500 medlemmer, fordelt på lokalforeninger fra Skagen og til Bornholm.

Vi skylder Peter og Verner megen respekt og tak for det arbejde de gjorde den gang og det er højest sandsynligt deres indsats der har betydet, at der i dag i det hele taget stadig eksisterer amatørfiskeri med garn, ruser og kroge.

Meget vand er løbet i stranden siden dengang og i dag er Dansk Amatørfiskerforening en levekraftig organisation,der gør et stort stykke arbejde for deres medlemmer bla., gennem § 7 udvalget der er et udvalg nedsat af fødevareministeriet (Tidligere fiskeri og landbrugsministeriet), og som blandt medlemmerne tæller alle interesseorganisationer indenfor alle former for fiskeri.

Endvidere er Dansk Amatørfiskerforening involveret i miljøsager, forsøgsfiskeri, habitetsarbejde, samarbejde med biologer for blot at nævne nogle af vore virke områder. I vore lokalforeninger foregår der også aktiviteter, nævnes skal blot nogle få som garn og rusesyning, emnedage hvor skoler og børnehaver osv., bliver inviteret, fisketure og frem for alt snakken om vor dejlige hobby, nemlig fritidsfiskeriet.

Inkluderet i kontingentet, fra kr. 300,- til kr. 500,- om året, får du, 6 gange om året tilsendt et flot medlemsblad i farver. Derudover er der i kontingentet inkluderet en forsikring der, hvis du omkommer under udøvelse af fiskeri, udløser, pr. 1. oktober 2020, en erstatning på kr. 236.434,- til dine efterladte. Alt dette for kr. 300,- til 500,- om året – det må da være et kup ?.

Hvis du er blevet nysgerrig, eller har fået lyst til, at blive medlem, så er du velkommen til, at kontakte os på denne adresse: daff.medlemskontor@live.dk  tlf. 23301439